Ulleres per llegir: 5 consells per no equivocar-se en la seva elecció

15 de març de 2022

La presbícia és un defecte refractiu també conegut com vista cansada, que ens afecta a la visió de prop a partir aproximadament dels 40 o 45 anys. Amb l'edat, el problema es va incrementant i es fa imprescindible la seva correcció  per poder realitzar activitats tan necessàries i quotidianes com llegir, escriure o cosir. Per això les ulleres per llegir són essencials en la vida adulta.

 

  • Característiques de la presbícia

Una de les característiques de la vista cansada es que apareix de manera totalment independent a altres anomalies visuals que podem tenir. És a dir, es possible veure bé de lluny però tenir problemes a curtes distàncies. També en persones amb miopia o astigmatisme que han vist bé de prop tota la vida, comencen a experimentar els símptomes de la presbícia a determinada edat.

 

  • Per què passa això?

Aquest trastorn es produeix bàsicament per dos motius:

  1. El envelliment del cristal·lí.
  2. La reducció del poder d'acomodació de l'ull.

La presbícia va augmentant progressivament a partir dels 40 o 45 anys i es sol estabilitzar definitivament entre els 60 i 65.

 

  • Ulleres per lectura, com escollir-les?

Les ulleres per corregir la presbícia, popularment conegudes com ulleres de prop, són una de les possibles solucions per aquest problema. Per escollir-les hem de tenir cura a aquests 5 consells:

  1. Es molt important tenir-les ben graduades, per lo que serà necessari visitar el nostre òptic optometrista per que ens calculi que graduació exacta necessitem i la nostra distància interpupil·lar per que el centre òptic de la lent coincideixi amb el nostre eix de mirada.
  2. Que portin tractament antirreflexant, ja que millora notablement la qualitat òptica de la ullera i evita quasi totalment els molestos reflexes produïts per les llums artificials.
  3. Una altra característica adicional molt interessant és el tractament contra la llum ultravioleta que provoquen tots els dispositius de pantalla LED. Es tracta de ulleres especialment tractades per eliminar quasi al 100% el tipus de reflexes produïts per ordinadors, tablets i mòvils.
  4. No utilitzar ulleres de farmàcia. Aquest tipus de ulleres estan pensades per una urgència, però no per utilitzar-les de manera habitual. Hem de tenir en compte que aquestes ulleres tenen una graduació estàndard aproximada, que va de 1 a 3,50 diòptries en intervals de 0,5 diòptries, que no tenen perquè coincidir exactament amb la nostra graduació ni la nostra distància interpupil·lar.
  5. Ens hem de sentir còmodes i a gust amb elles. Encara que al principi sigui possible que no ens les posem sovint, tard o d'hora aquestes ulleres segur que es convertiran en uns  dels objectes més utilitzats, per lo que és fonamental que ens sentim còmodes amb elles i que ens sentin bé.

Existeix una alternativa a ulleres de lectura que cada cop més persones estan utilitzant per la seva comoditat i els seus bons resultats: lents de contacte que a més de corregir la nostra graduació de lluny (si és necessari), corregeixen també la vista cansada, fent que vegem bé a totes les distàncies sense l'ús de les ulleres.

Últimes entrades

¡Llancem el nostre nou spot a TV3! Descobreix la visió perfecta amb Armand Òptics

Estem emocionats de compartir que el nostre nou spot ja està a TV3! A Armand […]

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]