Són els videojocs nocius per a la teva vista?

15 de març de 2022

Qui no ha gaudit mai davant d'un televisor jugant a un videojoc amb uns quants amics? Segur que hi ha qui ha de remuntar-se a époques de la infància, i qui encara en edat adulta segueixen triant aquest tipus d'entreteniment com el seu preferit per gaudir en el su temps lliure. Perque sí, els videojocs no són només cosa de nens. És una indústria imparable que a abasta a petits i grans i no para de créixer cada vegada més. De fet les últimes estadístiques revelen que més d'un 40% dels espanyols juguen a videojocs de forma habitual.

Els videojocs tenen conseqüències positives com la millora de la concentració i coordinació, l'augment dels reflexos, i fins i tot ajuden a estimular la memòria visual. Però atenció, el que et recomanem és que moderis el seu ús. I no només el teu, també i, sobretot, el dels teus fills ja que el 80% dels nens juga habitualment a videojocs, i un ús excessiu pot acabar danyant la teva salut i la dels teus fills.

 

Conseqüències d'un ús excessiu

Qualsevol persona jugant a videojocs s'acomoda a una pantalla LED constantment, creant una atenció i focalitzant a la televisió, fent que el nivell de parpelleig disminueixi i l'ull s'assequi més ràpidament. Un ús prolongat dels videojocs poden fer que el jugador senti pesadesa en els ulls, picor, coïssor, sequedat ocular, visió borrosa, mal de cap i fins i tot sensació de vertigen, entre d'altres. És per això que et recomanem que prenguem consciència i fer que tu i els teus fills evitin aquests problemes que poden arribar a afectar la teva salut i rendiment visual.

 

Val més prevenir que curar

No només és important reduir el temps d'exposició davant les pantalles, sinó mantenir una distància i postura correctes, humitejar els ulls amb llàgrima artificial si cal perquè estiguin hidratats i jugar en habitacions amb bona il·luminació. I si després de tot, el malestar persisteix és vital que es realitzi un estudi complet de la vista per descartar alguna graduació residual.

Hi ha diversos tractaments per a les lents que ens protegeixen de la llum blau-violeta que emeten totes les pantalles LED, la qual ens provoquen tots els símptomes anteriorment esmentats. Si t'ha quedat algun dubte sobre el tema i vols més informació, no ho dubtis i passa't per Armand Optics per realitzar un estudi complet de la teva visió.

Perquè la teva salut visual i la dels teus fills, per a nosaltres, no és un joc.

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes