Tenim l'estiu a la volta de la cantonada, i l'equip de experts de Oticon ha recopil·lat sis claus que ens poden ajudar a evitar qualsevol molèstia en les nostres orelles.
- Ús de taps per l'aigua: Un bon bany estiuenc no sempre es beneficiós per la teva salut auditiva. En aquest sentit es recomana que, quan anem a la platja o a la piscina, s'utilitzin taps especials que protegeixin el conducte auditiu de possibles gèrmens.
- Un bon secat: Encara que utilitzem aquests taps de bany, es recomana al sortir de l'aigua sempre secar bé les orelles. Aquest gest prevee de possibles infeccions procoades per la humitat. A més, aquesta pràctica hauriem de mantindre-la tot l'any, inclòs al sortir de la dutxa, ja que es la principal arma per prevenir otitis i altres infeccions auditives.
- Aigua neta: Les infeccions de oïda poden ocasionar-se a que l'aigua no esigui lo suficientment neta, per lo que, com mesura preventiva, es recomana evitar llocs amb características poc higiènicas com llacs o estancs.
- Capbussar-se o inmersions: Capbussar-se de cop a la piscina o fer inmersions a molta profunditat poden danyar el timpà degut a un canvi brusc de pressió. Aquest tipus de problemes poden generar mareig o dolor de oïda, per lo que si es realitza busseig es recomanable no fer-ho sense conèixer les tècniques apropiades.
- Sorolls forts: En estiu també és comú anar a festes, concerts o festivals de música. Aquests entorns solen caracteritzar-se per la música i el soroll elevat, per lo que es recomana l'ús de taps especials, que amortigüen la pressió sobre el timpà a la vegada que permeten mantindre la atenció de la música i altres persones.
- Corrents d'aire: El estiu va enllaçat amb l'aire acondicionat, el qual genera corrents d'aire fred que poden ser perjudicials per les teves oïdes. Aquesta baixa temperatura poden provocar dolors, per lo que es recomana que l'ambient es mantingui sobre uns 22ºC de temperatura i intentar possar recipients amb aigua per humidificar l'habitació.