Lents de contacte "assassines"

15 de març de 2022

Mentre que els goberns gasten milions en campanyes de conscienciació pel reciclatje, a ningú sembla haver-se ocorregut incluir una senzilla advertencia a les caixes de lents de contacte sobre el funcionament de desfer-se d'elles pot ser una manera eficaç de disminuir els efectes de la contaminació al mar. Només en Espanya s'estima que les usen més de dos milions i mig de persones, i a nivell global més de 153 milions de persones tenen algún problema de visió, i un gran porcentatge utilitza lents de contacte.

 

Però, quin es exactament el problema amb les lents de contacte?

Les lents de contcate tenen un ús limitat, de manera que cada cert temps es necessari desfer-se d'elles i substituir-les per unes noves. Un important percentatge dels usuaris es desfan d'elles llençant-les al lavabo, és a dir que el seu destí final casi sempre serà el mar. Les lents de contacte en aquest procès es degraden convertint-se en microplàstics.

Ara si treiem la calculadora i fem números veurem la magnitud d'aquest problema, ja que milions de persones es desfan d'aquests objectes cada mes que acaban terminant al mar en forma de microplàstics.

 

Què passa quan ens desfem de les nostres lents de contacte pel lavabo?

Les lents de contacte, com la resta d'objectes que llençem al inodor, arriben a una depuradora, que teòricament filtra els objectes continguts en aquestes aigües per evitar que arribin al mar i contaminin. Degut al tamany i la ductibilitat de les lents de contacte la gran majoria superen aquests filtres arribant així a aigües marines. Això no es una hipòtesi, sinò una realitat contrastada, ja que a tots els oceans del planeta s'acumula en total entre 93.000 i 236.00 tones de microplàstics originats per les lents de contacte, i aquests microplàstics recullen contaminants en el seu camí que acaben sent absorbits per espècies marines.

 

Quina és la solució?

Ja hem vist les devastadores conseqüències suposen el llençament de les lents de contacte de manera rgular pel inodor, pero desfer-se de elles de manera correcta no és més que un simple gest. Una elecció. En lloc de deixar-las anar pel lavabo, només cal llençar-les a la paperera. Hauriem de preguntar-nos perquè si es un problema tan senzill d'evitar no es fa res al respecte. La realitat és que no es tracta d'una falta d'ètica, sinò que la majoria de persones segueixen aquesta acció amb pur desconeixement i ignoran quines son les conseqüències i el mal que poden arribar a provocar.

Nosaltres ja hem possat la nostra petita petjada amb aquest article. Tu també pots fer-ho simplement compartint-lo.

Últimes entrades

¡Llancem el nostre nou spot a TV3! Descobreix la visió perfecta amb Armand Òptics

Estem emocionats de compartir que el nostre nou spot ja està a TV3! A Armand […]

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]