Síndrome Visual Informàtic. Què és i com evitar-ho

15 març 2022

Des de fa ja uns anys moltes persones del món disposem d’un ordinador, tablet o mòbil a casa . Sense adonar-nos passem moltes hores davant i s’ha convertit en una rutina. El mòbil és el primer que mirem quan ens despertem i l’últim abans d’anar a dormir.


En què ens afecta l’ordinador o telèfon?


La llum que emeten les pantalles es perjudicial per als nostres ulls i el nostre cervell. Aquesta llum fa envellir les estructures oculars i pot desencadenar una catarata prematura. A més a més afecta a la secreció de la hormona de la son. El nostre cervell sap que és hora de dormir quan no hi ha llum. Per tant Si utilitzem pantalles al llit, trigarem més en adormir-nos que si deixem els dispositius mitja hora abans d’anar al llit.


Símptomes del síndrome visual informàtic


Els usuaris molt actius d’ordinador expliquen els mateixos problemes. Mal de cap, ulls vermells o llagrimeig excessiu passadas unes hores, és el més comú que escoltem els optometristes. Aquests símptomes són deguts a l’esforç que fa el nostre ull per enforcar la pantalla.


Per evitar els símptomes el primer que hem de fer és protegir els nostres ulls. Si ja som usuaris d’ulleres, només cal canviar els vidres a uns que incloguin filtre per la llum blava. Si no utilitzem ulleres, hi ha montures amb vidres sense graduar amb filtre inclós.


No hem d’oblidar de parpadejar amb freqüència i cada 10 o 15 minuts treure la vista de la pantalla i mirar un objecte el més llunyà possible durants uns segons, per relaxar.


Per qualsevol dubte a Armand Òptics estem encantats de resoldre-la!

Últimes entrades

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.

MASUNAGA 1905, Ulleres úniques a Barcelona

Ahora pudes disfrutar de la calidad y exclusividad de las gafas Masunaga en Armand Òptics, de la Av. Diagonal, 383 de Barcelona

Com cuidar els teus audiòfons a l'hivern

Arribat l'hivern hem de tenir major compte amb els nostres audiòfons ja que l'ambient és més humit i existeixen més canvis de temperatura que fan que aquesta humitat es pugui condensar dins de l'audiòfon. És per això que existeix un alt risc de deteriorament.