Saps com donar-li descans als teus ulls?

15 de març de 2022

Els teus ulls estan en constant activitat, des que et lleves fins que te'n vas a dormir. Se sotmeten a canvis de llum, a enlluernaments, a reflexos, a hores d'ordinador, a contaminació ... T'has parat a pensar-ho alguna vegada? ¡Han d'estar esgotats!

 

Aquests consells bàsics t'ajudaran a prevenir i solucionar la fatiga visual. Pren nota:

Utilitza una bona font d'il·luminació: no importa quina sigui la teva activitat, la llum que t'acompanya és vital. Assegura't que s'adapta a les teves necessitats de claredat i, en cas de passar moltes hores a l'exterior, protegeix-te amb ulleres de sol polaritzades dels enlluernaments i de l'excés de llum, que fatiguen els teus ulls.

 

Realitza pauses: És possible que, a la feina, passis molta estona utilitzant la teva visió de prop, mirant a l'ordinador, per exemple. Estableix una rutina de pauses cada mitja hora; aprofita-per mirar a algun objecte que estigui lluny. No dubtis a repetir aquesta operació si notes que Guinas massa els ulls o que comencen a llagrimejar.

 

Prepara't un "estona" de foscor: Com a millor es relaxen els ulls és a la foscor total. Pots "crear-la" posant les dues palmells de la mà sobre ells, creuant els dits sobre el front i sense pressionar, formant un "buit" de foscor total. És convenient fer aquest exercici un cop al dia, durant uns minuts. Repeteix aquesta operació o perllonga el seu temps de durada si notes els teus ulls molt cansats.

 

Apunta't a la màscara de fred: per relaxar els teus parpelles aparta un moment del dia per relaxar-te i posar-te als ulls un antifaç congelat. Si és massa fred per a tu, espera que es temperi una mica. Si pots, s'aplica sobre els teus parpelles i contorn d'ulls alguna crema hidratant, i roman tombat / a amb la màscara posada durant uns 20 minuts. Notaràs els efectes immediatament.

 

Si vols combatre la fatiga visual causa de l'excés d'hores davant de l'ordinador, dels canvis de temperatura o d'il·luminació segueix aquests consells i notaràs els teus ulls molt més relaxats al moment.

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.