QUE SÓN LES LENTS DE CONTACTE?

17 d'octubre de 2022

Les lents de contacte comunament conegudes com a “lentilles” són unes lents fines i corbades que es posen directament a sobre de l’ull, per corregir la visió. Tot i que des de fa un temps també es poden utilitzar per raons estètiques.

Actualment les podem dividir segons el material, el reemplaçament, el tipus de visió que volem corregir...

Segons material tenim rígides permeables al gas i toves.

Segons el reemplaçament tenim diàries, quinzenals i mensuals.

Segons la correcció tenim les esfèriques, tòriques i les multifocals, que han sorgit per donar solució als prèsbites usuaris de lents de contacte.

Lents rígides: Eren molt habituals fa uns anys. Lents menys flexibles, adaptació més complexa perquè són menys confortables. Actualment s’utilitzen molt en les adaptacions d’ORTO-K.

Lent toves: Són les més habituals. Lents flexibles que contenen diferents percentatges d’aigua, estan fetes d’hidrogel o d’hidrogel silicona. Hi ha diferents tipus:

Diàries: Són les lents que necessiten menys manteniment ja que les poses al matí i a la nit les tires.

Quinzenals: Aquestes lents es posen i es treuen durant quinze dies, mantenint-les a la nit en solució única.

Mensual: En aquest cas utilitzarem la mateixa lent durant 30 dies. En alguns casos tenim lents de contacte de us mensual que s’utilitzaran de forma continua sense treure-les, dia i nit.

Lents terapèutiques: Per a persones amb afeccions als ulls, tenim la possibilitat de fer una lent amb paràmetres més grans, es diuen esclerals, aquestes cobreixen gran part del ull. Estan recomanades per persones amb problemes de llàgrima, amb queratocon, graduacions elevades, ferides corneals...

Lents estètiques: Normalment són lents de colors o amb dibuixos que tant serveixen per fer un canvi de color d’ulls com per completar la nostra disfressa. Aquestes lents també estan recomanades per cobrir i dissimular lesions al ull o problemes congènits.

Els teu òptic-optometrista podrà assessorar-te i explicar-te quines són la millor opció per la teva visió i estil de vida.

Es recomana fer un ús correcte de les lents de contacte, ja que un ús incorrecte pot desenvolupar problemes visuals així com intolerància a les lents de contacte. Compra les teves lents de contacte a les òptiques.

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes