Miopia Infantil

6 de març de 2023

Sabies que, el 2050, la meitat de la població mundial serà miop i que el 80% de
tot l’aprenentatge es produeix a través de la visió?
Per això, si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.
A Armand Òptics, tenim la solució: Essilor Stellest™, les lents que alenteixen
la progressió de la miopia fins a un 67% de mitjana*.
Les persones amb miopia alta (més de 6 diòptries) tenen moltes més possibilitats
de desenvolupar una patologia ocular a l’edat adulta, com ara el glaucoma o el
despreniment de retina. Per això, és important prestar especial atenció als
nens amb qualsevol nivell de miopia per evitar-ne la progressió. Hem
d’alentir el creixement de la seva miopia al més aviat millor amb les lents Essilor
Stellest™.
Les lents Essilor Stellest™ són una solució eficaç, fàcil de fer servir i estètica.
Són lents especialment dissenyades per a nens que es poden adaptar a una
àmplia gamma de muntures, per la qual cosa els més petits no es veuen limitats a
l’hora d’escollir les ulleres.
Descobreix-les ja a Armand Òptics! és hora d’actuar.

https://www.essilor.es/productos/lentes-essilor-R-stellest

Hi ha dos factors principals que fan que el seu fill/a sigui més propens a desenvolupar miopia: els antecedents familiars i l'estil de vida. Una petita miopia pot ser un senyal que estan al començament d'una etapa d'augment de la miopia, amb el creixement del nen/a l'ull creix i això pot comportar també un augment de la miopia.

La miopia és cada vegada més comuna entre els joves, això és un factor de risc per a la seva salut pel fet que això pot desencadenar patologies associades a aquesta miopia.

Es preveu que en 2050 es dupliqui la població miop, i és que la vida es torna més digital i les nostres distàncies de treball disminueixen. Actualment els joves tenen una vida amb menys activitats a l'aire lliure això provoca treballar amb més il·luminació artificial i a distàncies més curtes, això fa que la prevalença de la miopia incrementi.

L'augment de la miopia inantil comporta costos per a la salut del pacient miop. En comparació amb el pacient emmetrop (Persona sense graduació), fins i tot els pacients amb 1 diòptria de miopia presenta un major risc de patir glaucoma, cataracta, despreniment de retina i degeneració macular. Els pacients amb una miopia superior a 5 diòptries té 40 vegades més probabilitats de patir problemes maculars.

Els professionals de la visió estan desenvolupant diferents protocols per a intentar controlar l'increment de la miopia. Algunes de les quals consisteixen només a canviar alguns hàbits.

A continuació explicarem alguns dels mètodes per al control de la miopia infantil.

 • Podem reduir la probabilitat de sofrir miopia aproximadament un 30% en realitzar 14 hores diürnes d'activitats a l'aire lliure durant la setmana.
 • Tractament farmacèutic, s'ha comprovat que l'atropina al 0,01% controla significativament el seu avanç. Encara que aquesta opció no és la més utilitzada per l'alta incidència d'efectes secundaris.
 • Les lents bifocals o progressives redueixen aproximadament en un 38-47% l'avanç.

Una altra de les lents específiques que podem trobar actualment és la lent Essilor Stellest aquesta està formada per una innovadora constel·lació de 1021 microlents invisibles.

A més d'aportar una visió nítida com una monofocal estàndard, aquesta lent actua com un escut contra l'elongació ocular i alenteixen la seva progressió en un 67% de mitjana.

 • Lent de contacte, en aquest cas trobem dues opcions estudiades.
  • Lent de ortoqueratología, que alenteixen l'allargament axial una mitjana del 45%.
  • La lent de contacte tova amb desenfocament concèntric, redueix en un 50% l'allargament axial. Actualment una de les lents que podem trobar és la MiSight de Coopervision, una lent d'un sol ús diària.

https://coopervision.es/misight

Avui dia a Espanya més del 20% de la població infantil de 5 a 7 anys és miop. És un percentatge que va en augment segons diferents estudis, que apunten al fet que més del 50% de la població mundial serà miop en 2050.

Algunes de les tasques diàries es poden veure afectades per petir-la , com l'aprenentatge. Actualment el 30% dels problemes d'aprenentatge van relacionats amb problemes visuals.

És per això que s'aconsella a la població seguir aquests passos per a disminuir el seu increment de la en menors.

 • Revisar les vista en centres especialitzats, amb major motiu si els progenitors la tenen, ja que existeix un component hereditari.
 • Passar entre 2-3 hores al dia fent activitats en l'exterior, això redueix el risc de patir-la i disminueix l'augment d'aquesta.
 • Descansar habitualment mentre realitzem activitats de prop (Estudiant, mirant dispositius mòbils i altres), això ajuda a relaxar la nostra visió i reduir l'augment de la miopia. Existeix la regla del 20-20-20 que consisteix a descansar cada 20 minuts, durant 20 segons i a una distància mínima de 6 metres (20 peus).
Dos noves formules per controlar la miopia infantil, lents de contacte diaries Mishgt o lents Stellest

https://armandoptics.com/cita-previa

Últimes entrades

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.

MASUNAGA 1905, Ulleres úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona