Miopia Infantil

6 de març de 2023

Sabies que, el 2050, la meitat de la població mundial serà miop i que el 80% de
tot l’aprenentatge es produeix a través de la visió?
Per això, si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.
A Armand Òptics, tenim la solució: Essilor Stellest™, les lents que alenteixen
la progressió de la miopia fins a un 67% de mitjana*.
Les persones amb miopia alta (més de 6 diòptries) tenen moltes més possibilitats
de desenvolupar una patologia ocular a l’edat adulta, com ara el glaucoma o el
despreniment de retina. Per això, és important prestar especial atenció als
nens amb qualsevol nivell de miopia per evitar-ne la progressió. Hem
d’alentir el creixement de la seva miopia al més aviat millor amb les lents Essilor
Stellest™.
Les lents Essilor Stellest™ són una solució eficaç, fàcil de fer servir i estètica.
Són lents especialment dissenyades per a nens que es poden adaptar a una
àmplia gamma de muntures, per la qual cosa els més petits no es veuen limitats a
l’hora d’escollir les ulleres.
Descobreix-les ja a Armand Òptics! és hora d’actuar.

https://www.essilor.es/productos/lentes-essilor-R-stellest

Hi ha dos factors principals que fan que el seu fill/a sigui més propens a desenvolupar miopia: els antecedents familiars i l'estil de vida. Una petita miopia pot ser un senyal que estan al començament d'una etapa d'augment de la miopia, amb el creixement del nen/a l'ull creix i això pot comportar també un augment de la miopia.

La miopia és cada vegada més comuna entre els joves, això és un factor de risc per a la seva salut pel fet que això pot desencadenar patologies associades a aquesta miopia.

Es preveu que en 2050 es dupliqui la població miop, i és que la vida es torna més digital i les nostres distàncies de treball disminueixen. Actualment els joves tenen una vida amb menys activitats a l'aire lliure això provoca treballar amb més il·luminació artificial i a distàncies més curtes, això fa que la prevalença de la miopia incrementi.

L'augment de la miopia inantil comporta costos per a la salut del pacient miop. En comparació amb el pacient emmetrop (Persona sense graduació), fins i tot els pacients amb 1 diòptria de miopia presenta un major risc de patir glaucoma, cataracta, despreniment de retina i degeneració macular. Els pacients amb una miopia superior a 5 diòptries té 40 vegades més probabilitats de patir problemes maculars.

Els professionals de la visió estan desenvolupant diferents protocols per a intentar controlar l'increment de la miopia. Algunes de les quals consisteixen només a canviar alguns hàbits.

A continuació explicarem alguns dels mètodes per al control de la miopia infantil.

 • Podem reduir la probabilitat de sofrir miopia aproximadament un 30% en realitzar 14 hores diürnes d'activitats a l'aire lliure durant la setmana.
 • Tractament farmacèutic, s'ha comprovat que l'atropina al 0,01% controla significativament el seu avanç. Encara que aquesta opció no és la més utilitzada per l'alta incidència d'efectes secundaris.
 • Les lents bifocals o progressives redueixen aproximadament en un 38-47% l'avanç.

Una altra de les lents específiques que podem trobar actualment és la lent Essilor Stellest aquesta està formada per una innovadora constel·lació de 1021 microlents invisibles.

A més d'aportar una visió nítida com una monofocal estàndard, aquesta lent actua com un escut contra l'elongació ocular i alenteixen la seva progressió en un 67% de mitjana.

 • Lent de contacte, en aquest cas trobem dues opcions estudiades.
  • Lent de ortoqueratología, que alenteixen l'allargament axial una mitjana del 45%.
  • La lent de contacte tova amb desenfocament concèntric, redueix en un 50% l'allargament axial. Actualment una de les lents que podem trobar és la MiSight de Coopervision, una lent d'un sol ús diària.

https://coopervision.es/misight

Avui dia a Espanya més del 20% de la població infantil de 5 a 7 anys és miop. És un percentatge que va en augment segons diferents estudis, que apunten al fet que més del 50% de la població mundial serà miop en 2050.

Algunes de les tasques diàries es poden veure afectades per petir-la , com l'aprenentatge. Actualment el 30% dels problemes d'aprenentatge van relacionats amb problemes visuals.

És per això que s'aconsella a la població seguir aquests passos per a disminuir el seu increment de la en menors.

 • Revisar les vista en centres especialitzats, amb major motiu si els progenitors la tenen, ja que existeix un component hereditari.
 • Passar entre 2-3 hores al dia fent activitats en l'exterior, això redueix el risc de patir-la i disminueix l'augment d'aquesta.
 • Descansar habitualment mentre realitzem activitats de prop (Estudiant, mirant dispositius mòbils i altres), això ajuda a relaxar la nostra visió i reduir l'augment de la miopia. Existeix la regla del 20-20-20 que consisteix a descansar cada 20 minuts, durant 20 segons i a una distància mínima de 6 metres (20 peus).
Dos noves formules per controlar la miopia infantil, lents de contacte diaries Mishgt o lents Stellest

https://armandoptics.com/cita-previa

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.