Llegendes i mites sobre la vista cansada

15 de març de 2022

La vista cansada o presbicia apareix a partir dels 40-45 anys i provoca una dificultat per enfocar objectes que estan situtats a distàncies curtes. Una vegada comença, segueix augmentant fins els 55-60 anys d'edat. La vista cansada no es una malaltia sinò un defecte refractiu que es pot corregir mitjançant ulleres o lents de contacte.

 

Fals mite: La presbicia augmenta més ràpid si fem ús de les ulleres de vista cansada.

Veritat: Tant com si utilitzem les ulleres com si no, la presbicia augmentarà de la mateixa manera. Es comú que avançi més ràpidament entre els 45 i 55 anys. A partir d'aquesta edat s'estabilitza.

 

Fals mite: Fent exercicis visuals es pot evitar que aparegui la presbicia.

Veritat: Existeixen exercicis que en alguns casos pot alentir el avanç de la presbicia però en cap cas evitarà que aparegui. Finalment tindrem la mateixa graduació que sense fer els exercicis.

 

Fals mite: Es molt difícil acotumar-se a les ulleres progressives.

Veritat: Acostumar-se a elles depenen de la professionalitat del òptic i de la qualitat dels mateixos. El ús entre ulleres progressives o ulleres de vista cansada dependrà de cada cas, sobretot de la graduació i la activitat diària de cada persona. Les noves lents de contacte per vista cansada també son una bona opció.

 

Fals mite: Hi ha persones que no tenen presbicia perque no necessiten ulleres per veure de prop.

Veritat: El 100% de la població té o tindrà vista cansada. Hi ha persones que no requereixen ulleres de prop perque tenen altres defectes refractrius com la miopia que compensa la vista cansada.

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes