Lents de contacte multifocals. L'alternativa a les ulleres

15 de març de 2022

La necessitat d'una ullera de prop augmenta conforme passen els anys. Aquest fet és degut a la presbicia o vista cansada. Aquesta condició passa per l'envelliment natural de les estructures oculars que es manifesta a l'edat aproximada de quaranta i cinc anys.

Des de que existeixen les ulleres, la única opció per la vista cansada era una ullera sols de prop, els usuaris d'ulleres de lluny havien de portar ambdues sempre. Després es va inventar una lent que a la part inferior portava una petita lentilla amb la graduació necessària per la lectura, anomenada bifocal. La lent bifocal va ser innovadora ja que no hi havia necessitat de tenir dues ulleres. Però tenien un inconvenient, en el pas de visió de lluny a la propera existeix una petita distorsió en les distàncies. A dia d'avui aquest tipus de lent no està en desús, però no pot competir contra les lents progressives. Aquestes últimes tenen un disseny que proporciona una visió adequada en qualsevol distància.

Un gran percentatge d'usuaris d'ulleres alternan el seu ús amb lents de contacte monofocals. En el moment que es manifesta la presbícia aquests usuaris abandonen les lentilles ja que no els hi proporciona una bona visió en distàncies curtes o senten incomoditat pels canvis fisiològics de la pel·lícula llagrimal.

Ara ja fa uns anys que diferents laboratoris de lents de contacte estan investigant en varis dissenys multifocals per usuaris presbitas. Aquests dissenys comten amb un gran rang de potències amb diferent quantitat d'addició.

Actualment al mercat hi ha una gran varietat de lents de contacte mltifocals, tan de reemplaç diari com mensual per usuaris amb miopia o hipermetropia. En el cas de pacients amb astigmatisme de moment tenim la opció del reemplaç mensual. Aquest producte ens permet continuar amb l'ús de lents de contacte inclús després de tenir la vista cansada.

A més de les lents multifocals convencionals hi ha un altre tipus de disseny destinat a persones pre présbites, que encara no necessiten ulleres de prop però sí comencen a cansar-se de seguida. Aquest producte incorpora una lleugera potència positiva al centre de la lent, permetent una exel·lent visió de lluny.

Avui dia hi ha un gran desconeixement d'aquest tipus de lentilles. L'equip d'Armand Òptics està format per optometristes experts que estaran a la teva disposició per resoldre qualsevol dubte i aconsellar la millor opció per a cada usuari.

Per tant, no dubtis i demana cita prèvia

Últimes entrades

¡Llancem el nostre nou spot a TV3! Descobreix la visió perfecta amb Armand Òptics

Estem emocionats de compartir que el nostre nou spot ja està a TV3! A Armand […]

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]