Lentilles: mites i llegendes

15 de març de 2022

La lent de contacte cada dia es fa més famosa, i aproximadament 3 millions d'usuaris les fan servir regularment. Aquesta xifra ens sembla molt alta, però representa prop d'un 7% només de tots els usuaris que necessiten alguna correcció visual.


Algunes vegades les lentilles són millor opció que les ulleres, per exemple per practicar esport o per alguns oficis. Però moltes persones no les utilitzen per por o preocupació per falta d'informació. Algunes d'aquests dubtes podes ser, per exemple, si sabré posar-me-la, o si em farà mal al portar-la.


A continuació explicarem alguns mites sobre les lentilles.

  • Dificils de manipular: està clar que el primer dia ens costarà posar algo estrany dins de l'ull. Però amb unes senzilles instruccions i trucs per part de l'optometrista i una mica de pràctica no és una tasca gens dificil.

  • Es pot quedar dins l'ull: és una gran por que es desplaci la lentilla amb un moviment brusc i no aconseguim treure-la. Els nostres ulls estan recobert per una pel·lícula trasnparent anomenada conjuntiva, què rodeja la parpella i el globus ocular, formant un sac. Per tant, lo més lluny que pot arribar és a l'alçada de la parpella. No et preocupis si la lentilla no surt, amb una mica de sèrum fisiològic s'anirà sola.

  • Són incòmodes per portar: cert és que només posar-la notis una sensació similar a una pestanya. Encara això, passats 5 o 10 minuts ja no sents la lentilla, degut als diferents materials de les que estan fabricades.

  • Amb la meva graduació no veuré be: a vegades tenim graduacions altes o combinades amb astigmatisme i ens fan pensar que la visió no serà la ideal. Avui dia existeixen molts tipus de lentilles, tant de stock com de fabricació per arribar a cubrir qualsevol graduació.


Ja hem demostrat que una lent de contacte no ens danyarà i que és una gran eina si no sóm de protar ulleres. Si et plantejes l'ús de lentilles no dubtis en demanar cita i a Armand Òptics farem el que sigui necessari per que t'emportis la millor lentilla per tu!

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.