Lentilles: mites i llegendes

15 de març de 2022

La lent de contacte cada dia es fa més famosa, i aproximadament 3 millions d'usuaris les fan servir regularment. Aquesta xifra ens sembla molt alta, però representa prop d'un 7% només de tots els usuaris que necessiten alguna correcció visual.


Algunes vegades les lentilles són millor opció que les ulleres, per exemple per practicar esport o per alguns oficis. Però moltes persones no les utilitzen per por o preocupació per falta d'informació. Algunes d'aquests dubtes podes ser, per exemple, si sabré posar-me-la, o si em farà mal al portar-la.


A continuació explicarem alguns mites sobre les lentilles.

  • Dificils de manipular: està clar que el primer dia ens costarà posar algo estrany dins de l'ull. Però amb unes senzilles instruccions i trucs per part de l'optometrista i una mica de pràctica no és una tasca gens dificil.

  • Es pot quedar dins l'ull: és una gran por que es desplaci la lentilla amb un moviment brusc i no aconseguim treure-la. Els nostres ulls estan recobert per una pel·lícula trasnparent anomenada conjuntiva, què rodeja la parpella i el globus ocular, formant un sac. Per tant, lo més lluny que pot arribar és a l'alçada de la parpella. No et preocupis si la lentilla no surt, amb una mica de sèrum fisiològic s'anirà sola.

  • Són incòmodes per portar: cert és que només posar-la notis una sensació similar a una pestanya. Encara això, passats 5 o 10 minuts ja no sents la lentilla, degut als diferents materials de les que estan fabricades.

  • Amb la meva graduació no veuré be: a vegades tenim graduacions altes o combinades amb astigmatisme i ens fan pensar que la visió no serà la ideal. Avui dia existeixen molts tipus de lentilles, tant de stock com de fabricació per arribar a cubrir qualsevol graduació.


Ja hem demostrat que una lent de contacte no ens danyarà i que és una gran eina si no sóm de protar ulleres. Si et plantejes l'ús de lentilles no dubtis en demanar cita i a Armand Òptics farem el que sigui necessari per que t'emportis la millor lentilla per tu!

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes