La miopia, problema del segle XXI

15 de març de 2022

Els últims estudis constaten la necessitat d'abordar els problemes de la miopia, els seus riscos i la manera en que els professionals de la visió poden gestionar-la i investigar-la. La miopia havia de ser reconeguda com un problema de salut pública perquè es produís un canvi en el seu enfocament, i només un esforç de col·laboració entre totes els professionals i investigadors podrien solucionar-ho. S'han reunit a experts de diferents camps relacionats perquè puguin desenvolupar-se efectes sinèrgics i que les seves últimes investigacions siguin accessibles i fàcils d'entendre per als professionals, els governs, els encarregats de formular polítiques, els educadors i el públic en general.

 

Començant amb una reunió mundial de l'OMS sobre la miopia, que es va dur a terme al Brien Holden Vision Institute a Sydney el 2015, es van formar subgrups d'investigadors dins de l'IMI (Institut Internacional de la Miopia). Aquestes investigacions van incloure els problemes de salut pública i seqüeles de la miopia, com l'augment dels riscos de complicacions visuals a causa del glaucoma, despreniment de retina i la degeneració macular miop, la classificació i prevenció, les seves complicacions i cures.

 

Amb una projecció d'afectació del 50% de la població mundial per al 2050 i el temor que la miopia pugui convertir-se en la causa més comuna de ceguesa irreversible a tot el món, l'IMI ha realitzat un esforç de col·laboració per reunir persones de totes les àrees de recerca de la miopia.

 

Com a primer pas important, l'IMI ha editat una sèrie de llibres blancs sobre la definició i classificació, possibles intervencions, assaigs clínics i instrumentació, pautes industrials i consideracions ètiques, pautes de gestió clínica, models experimentals i genètica de la miopia. Aquests articles, que resumeixen el coneixement actual al camp i mostren tendències per a desenvolupaments futurs, poden formar una base per a investigacions addicionals, per tancar bretxes i connectar a persones que fins al moment no han intercanviat informació i idees de manera intensiva. Les futures iniciatives i el paper de l'IMI seran fomentar aquestes cooperacions científiques, ser una plataforma per a una major harmonització de les definicions i línies de guia, i també promoure les connexions entre el món científic i el públic.

 

En conclusió, és fonamental la conscienciació de la immersió social de la miopia a nivell mundial i començar a crear metódos preventius per frenar aquest problema del segle XXI.

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.