La miopia, problema del segle XXI

15 de març de 2022

Els últims estudis constaten la necessitat d'abordar els problemes de la miopia, els seus riscos i la manera en que els professionals de la visió poden gestionar-la i investigar-la. La miopia havia de ser reconeguda com un problema de salut pública perquè es produís un canvi en el seu enfocament, i només un esforç de col·laboració entre totes els professionals i investigadors podrien solucionar-ho. S'han reunit a experts de diferents camps relacionats perquè puguin desenvolupar-se efectes sinèrgics i que les seves últimes investigacions siguin accessibles i fàcils d'entendre per als professionals, els governs, els encarregats de formular polítiques, els educadors i el públic en general.

 

Començant amb una reunió mundial de l'OMS sobre la miopia, que es va dur a terme al Brien Holden Vision Institute a Sydney el 2015, es van formar subgrups d'investigadors dins de l'IMI (Institut Internacional de la Miopia). Aquestes investigacions van incloure els problemes de salut pública i seqüeles de la miopia, com l'augment dels riscos de complicacions visuals a causa del glaucoma, despreniment de retina i la degeneració macular miop, la classificació i prevenció, les seves complicacions i cures.

 

Amb una projecció d'afectació del 50% de la població mundial per al 2050 i el temor que la miopia pugui convertir-se en la causa més comuna de ceguesa irreversible a tot el món, l'IMI ha realitzat un esforç de col·laboració per reunir persones de totes les àrees de recerca de la miopia.

 

Com a primer pas important, l'IMI ha editat una sèrie de llibres blancs sobre la definició i classificació, possibles intervencions, assaigs clínics i instrumentació, pautes industrials i consideracions ètiques, pautes de gestió clínica, models experimentals i genètica de la miopia. Aquests articles, que resumeixen el coneixement actual al camp i mostren tendències per a desenvolupaments futurs, poden formar una base per a investigacions addicionals, per tancar bretxes i connectar a persones que fins al moment no han intercanviat informació i idees de manera intensiva. Les futures iniciatives i el paper de l'IMI seran fomentar aquestes cooperacions científiques, ser una plataforma per a una major harmonització de les definicions i línies de guia, i també promoure les connexions entre el món científic i el públic.

 

En conclusió, és fonamental la conscienciació de la immersió social de la miopia a nivell mundial i començar a crear metódos preventius per frenar aquest problema del segle XXI.

Últimes entrades

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.

MASUNAGA 1905, Ulleres úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona