La importància de l'examen visual.

15 març 2022

L'examen visual és un procés en el qual explorem els ulls.

Aquesta pràctica és totalment indolora i la realitzen els nostres òptics optometristes, els autèntics especialistes de la salut visual. L'objectiu de les diferents proves diagnòstiques són comprovar que tot funciona correctament i prevenir l'aparició de malalties oculars greus com la DMAE, les cataractes o el glaucoma, entre altres.

Per això, els nostres gabinets optomètrics estan equipats amb la millor i més innovadora tecnologia.

Durant el procés revisem les diferents parts de l'ull fent un especial èmfasi a la retina, ja que és una de les àrees més sensibles de patir alguna patologia. En cas que detectem alguna anomalia sempre remetrem el cas a un oftalmòleg per tal que completi l'exploració amb la dilatació de pupil·la i emeti el diagnòstic definitiu.

L'examen visual és la millor forma de prevenir i detectar de forma precoç qualsevol malaltia que pugui danyar la nostra visió. És molt important realitzar aquesta prova periòdicament, però cada quant seria el recomanable?

La periodicitat de les visites a l'òptica dependran de diferents factors com l'edat, els antecedents familiars amb malalties oculars o l'estat de salut. A grans trets recomanem:

  • Nens i adolescents: actualment la pandèmia de la miopia afecta molts joves i cal prestar-hi atenció. La millor opció és acudir cada dos anys si tot va bé i, en el cas de detectar miopia és recomanable fer un seguiment molt més exhaustiu fins que no estigui controlada. Som especialistes en control de miopia.
  • Adults: a partir dels 40 anys la recomanació és fer una revisió anual. Aquesta edat és quan apareixen els primers indicadors i símptomes de possibles malalties. La majoria, si es detecten a temps, tenen cura. A banda, en aquesta edat és quan comença a aparèixer la vista cansada o presbícia. És important corregi-la correctament realitzant una bona adaptació de progressius. Som centre Varilux Ambassador, certificació que acredita que som especialistes en adaptació de progressius Varilux.

Hem de ser conscients que la majoria de malalties de la visió són indolores i que en moltes ocasions, quan es produeix la pèrdua de visió, la malaltia està molt avançada.

Veure-hi bé no vol dir tenir la vista sana.

Demana la teva cita ara en qualsevol de les nostres òptiques.

Últimes entrades

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.

MASUNAGA 1905, Ulleres úniques a Barcelona

Ahora pudes disfrutar de la calidad y exclusividad de las gafas Masunaga en Armand Òptics, de la Av. Diagonal, 383 de Barcelona

Com cuidar els teus audiòfons a l'hivern

Arribat l'hivern hem de tenir major compte amb els nostres audiòfons ja que l'ambient és més humit i existeixen més canvis de temperatura que fan que aquesta humitat es pugui condensar dins de l'audiòfon. És per això que existeix un alt risc de deteriorament.