Generació Z i les òptiques

15 de març de 2022

Tot i que la Generació Z és digital, la majoria dels joves segueix comprant les seves ulleres o lents de contacte en l'òptica.


Aquestes són algunes de les conclusions més destacades de l'estudi "Sap la Generació Z tenir cura de la seva salut visual ?, 2021" desenvolupat per l'associació d'utilitat pública Visió i Vida. L'informe analitza com és el procés de compra d'equipaments òptics de la Generació Z a Espanya, els joves nascuts entre 1994 i 2010, que, al costat dels Millennials, el 2025 controlaran el 47% dels recursos econòmics mundials.

Entre les conclusions més importants que s'extreuen de l'estudi destaca el saber que, tot i el caràcter digital dels Zetas, només el 10,7% compra els seus equipaments visuals -Ulleres graduades, lents de contacte i ulleres de sol- online, mentre que el 79 , 8% prefereix anar a l'òptica per realitzar la seva compra.


Alguns destacats:

  • Els joves de la Generació Z combinen diversos productes d'òptica: el 61,8% usa ulleres graduades, el 59,4% porta ulleres de sol, el 28,1% ulleres de filtre blau i el del 34,4% lents de contacte.
  • El preu dels productes òptics només és important per al 12,6% dels Zetas, superat per la comoditat que arriba al 18%.
  • El criteri estètic és el que més importa a l'hora de decidir a comprar un producte (36,3%), seguit de la qualitat (33,1%).
  • Les òptiques reben una nota mitjana de 6,97: per al 58,5% dels Zetas es mereixen una nota de notable o excel·lent, però per al 18,6% aquestes no aconsegueixen l'aprovat.
  • Tres de cada deu (33,8%) alterna l'ús d'ulleres i lents de contacte, mentre que el 46,4% només utilitza ulleres.
  • Les ulleres són l'equipament òptic preferit per aquesta generació per treballar, conduir, veure la televisió o estar a l'ordinador; mentre que són l'equipament que menys es fa servir per fer esport, sortir al carrer o anar a esdeveniments.

Entre les barreres existents destaquen l'estètica dels establiments, el GAP lingüístic i la manca de digitalització són part de les barreres que existeixen perquè el Zeta confiï i busqui assessorament en les òptiques.

Últimes entrades

¡Llancem el nostre nou spot a TV3! Descobreix la visió perfecta amb Armand Òptics

Estem emocionats de compartir que el nostre nou spot ja està a TV3! A Armand […]

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]