Generació Z i les òptiques

15 de març de 2022

Tot i que la Generació Z és digital, la majoria dels joves segueix comprant les seves ulleres o lents de contacte en l'òptica.


Aquestes són algunes de les conclusions més destacades de l'estudi "Sap la Generació Z tenir cura de la seva salut visual ?, 2021" desenvolupat per l'associació d'utilitat pública Visió i Vida. L'informe analitza com és el procés de compra d'equipaments òptics de la Generació Z a Espanya, els joves nascuts entre 1994 i 2010, que, al costat dels Millennials, el 2025 controlaran el 47% dels recursos econòmics mundials.

Entre les conclusions més importants que s'extreuen de l'estudi destaca el saber que, tot i el caràcter digital dels Zetas, només el 10,7% compra els seus equipaments visuals -Ulleres graduades, lents de contacte i ulleres de sol- online, mentre que el 79 , 8% prefereix anar a l'òptica per realitzar la seva compra.


Alguns destacats:

  • Els joves de la Generació Z combinen diversos productes d'òptica: el 61,8% usa ulleres graduades, el 59,4% porta ulleres de sol, el 28,1% ulleres de filtre blau i el del 34,4% lents de contacte.
  • El preu dels productes òptics només és important per al 12,6% dels Zetas, superat per la comoditat que arriba al 18%.
  • El criteri estètic és el que més importa a l'hora de decidir a comprar un producte (36,3%), seguit de la qualitat (33,1%).
  • Les òptiques reben una nota mitjana de 6,97: per al 58,5% dels Zetas es mereixen una nota de notable o excel·lent, però per al 18,6% aquestes no aconsegueixen l'aprovat.
  • Tres de cada deu (33,8%) alterna l'ús d'ulleres i lents de contacte, mentre que el 46,4% només utilitza ulleres.
  • Les ulleres són l'equipament òptic preferit per aquesta generació per treballar, conduir, veure la televisió o estar a l'ordinador; mentre que són l'equipament que menys es fa servir per fer esport, sortir al carrer o anar a esdeveniments.

Entre les barreres existents destaquen l'estètica dels establiments, el GAP lingüístic i la manca de digitalització són part de les barreres que existeixen perquè el Zeta confiï i busqui assessorament en les òptiques.

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.