Els 7 problemes més habituals amb els audiòfons

15 de març de 2022

Les persones amb problemes d'audició i que utilitzen audiòfons es troben en ocasions amb alguns inconvenients en el funcionament de la seva pròtesi auditiva.

Normalment són problemes senzills i de fàcil solució, però s'ha de saber detectar on està el problema. Per això, hem fet un llistat amb els set problemes més comuns i com identificar-los:

  • Si deixa d'escoltar a través de l'audiòfon de cop i volta és probable que es tracti de que la pila s'hagi esgotat o que no estigui ben col·locada. És convenient revisar i fer proves per substituir-la si es necessari.
  • En ocasions es creu que l'audiòfon s'ha espatllat o que la pila està esgotada perque s'escolta molt baix. És probable que el control del volum estigui en el mínim o s'hagi desplaçat.
  • Existeix una posició denominada 'T' per la que s'escolta a través de la telebobina. Si per error està marcada aquesta posició en el audiòfon és probable que pensis que no funciona correctament. Això correspon a models més antics.
  • Hi ha audiòfons que tenen un programa anomenat conmutador i en alguns casos pot fer que el audiòfon estigui en el programa erroni o en el anomenat 'programa silenci', per això no s'escolta.
  • Sovint pasa que si el manteniment del audiòfon no és el correcte el molde o el filtre s'obstrueixen o es taponen de cerumen. Per això es recomana una neteja periòdica del dispositiu.
  • Una altra de les situacions freqüents és que l'audició no sigui la correcta perque tingui la mànega torta, aplastada o taponada. Això evita de que arribi el so de forma nítida.
  • I finalment, una situació que sol ser comú són les gotes de condensació que es produeixen a la mateixa mànega del audiòfon per la suor, la pluja o perque es mulli de manera accidental. Simplement amb l'ús d'un deshumificador especialitzat per audiòfons es retira la humitat acumulada.

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes