Els 7 problemes més habituals amb els audiòfons

15 de març de 2022

Les persones amb problemes d'audició i que utilitzen audiòfons es troben en ocasions amb alguns inconvenients en el funcionament de la seva pròtesi auditiva.

Normalment són problemes senzills i de fàcil solució, però s'ha de saber detectar on està el problema. Per això, hem fet un llistat amb els set problemes més comuns i com identificar-los:

  • Si deixa d'escoltar a través de l'audiòfon de cop i volta és probable que es tracti de que la pila s'hagi esgotat o que no estigui ben col·locada. És convenient revisar i fer proves per substituir-la si es necessari.
  • En ocasions es creu que l'audiòfon s'ha espatllat o que la pila està esgotada perque s'escolta molt baix. És probable que el control del volum estigui en el mínim o s'hagi desplaçat.
  • Existeix una posició denominada 'T' per la que s'escolta a través de la telebobina. Si per error està marcada aquesta posició en el audiòfon és probable que pensis que no funciona correctament. Això correspon a models més antics.
  • Hi ha audiòfons que tenen un programa anomenat conmutador i en alguns casos pot fer que el audiòfon estigui en el programa erroni o en el anomenat 'programa silenci', per això no s'escolta.
  • Sovint pasa que si el manteniment del audiòfon no és el correcte el molde o el filtre s'obstrueixen o es taponen de cerumen. Per això es recomana una neteja periòdica del dispositiu.
  • Una altra de les situacions freqüents és que l'audició no sigui la correcta perque tingui la mànega torta, aplastada o taponada. Això evita de que arribi el so de forma nítida.
  • I finalment, una situació que sol ser comú són les gotes de condensació que es produeixen a la mateixa mànega del audiòfon per la suor, la pluja o perque es mulli de manera accidental. Simplement amb l'ús d'un deshumificador especialitzat per audiòfons es retira la humitat acumulada.

Últimes entrades

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.

MASUNAGA 1905, Ulleres úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona