El 65% de la població xinesa serà miop en 2050

15 de març de 2022

La miopia infantil és un problema de salut emergent a nivell mundial, molt especialment en els Països de l'Àsia Oriental. En algunes ciutats de la Xina, la incidència de aquest error refractiu afecta 80-90% de la població adolescent. L'alta miopia també ha augmentat, afectant al 10-20% dels menors que acabin l'escola en aquesta part del món. S'estima que, a l'any 2050, la meitat de la població mundial tindrà miopia i que, a la Xina, els xifres arribaran al 65%. El país més poblat del món segurament patirà aquesta crisi visual si no intervenim de forma exhaustiva en el tema.

Les ulleres combaten el fracàs escolar

D'acord amb la Organització Mundial de la Salut, el 30% de la població infantil mundial presenta miopia, una realitat que genera un impacte en la salut a llarg termini, en l'exercici escolar i en el desenvolupament social i emocional. Però la miopia no és només un problema visual, és també un problema social ja que a les zones rurals de la Xina, només un de cada sis nens té ulleres amb la prescripció adequada.
Al any 2006 es va oferir ulleres de prescripció gratuïtes a 19.000 estudiants de 165 escoles primàries de la zona rural de la Xina. Segons les dades registrades, aquells que les van acceptar (i les van utilitzar), van obtenir qualificacions més altes en els exàmens que aquells que les van rebutjar. Un estudi similar realitzat el 2012 en escoles primàries rurals de la Xina, va demostrar que els estudiants que necessitaven ulleres i les van portar durant un any, van obtenir qualificacions més altes.

Augment de la miopia a l'Àsia Oriental: genètica o ambient?

Les últimes investigacions dutes a terme en ciutats d'Àsia Oriental descarten el component genètic com a causa d'aquest increment de la miopia. Segons estudis realitzats no hi ha una base genètica per a la miopia escolar, tot i que sí hi ha gens relacionats amb els casos de miopia magna.
L'alta prevalença de miopia a les ciutats d'aquests països sí que sembla estar associada a un augment de la pressió escolar, combinat amb canvis en l'estil de vida (augment de l'ús de pantalles), que han reduït el temps que passen els nens en exteriors.

La miopia infantil està augmentant a passos de gegant en els països d'Àsia Oriental. S'estima que, l'any 2050, la incidència d'aquest error refractiu rondarà el 65% de la població si no s'actua en conseqüència. Opinem que cal dur a terme importants accions o un protocol organitzat per prevenir i eradicar aquesta tendència.

Últimes entrades

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes