Danys col·laterals del COVID 19

15 de març de 2022

Ja han passat uns quants mesos des del primer estat d’alarma i el confinament total. Els que van poder treballar des de casa van veure canvis notables en els seus ulls i la seva visió!


Tot i que hi hagi persones que van preferir la seva llar com a oficina, no tot és tan bo pels nostres ulls. Sí és cert que permet connectar més amb la família i gaudir més de la casa. Però sí hi ha una cosa que no fem a casa i és descansar els nostres ulls. El descans que fem de la feina sol ser mirar xarxes socials, xatejar o mirar notícies des del mòbil o la tableta.


Que succeeix a la nostra visió quan llegim?


L’ull humà està dissenyat íntegrament per la visió llunyana. En el moment que volem mirar alguna cosa propera s’activa un múscul que fa enfocar i veure bé, sinó veuríem molt borrós.  Però que passa quan treballem 8 hores davant una pantalla? Passa que aquest múscul s’esgota, i si no li donem descans ens provoca mal de cap al final del dia, dolor ocular o frontal.


Impacte del COVID19


Durant el confinament molts ens vam distreure amb llibres, series o xarxes socials. I després d’unes setmanes ja notàvem com la nostra vist ja no era la mateixa. El múscul que ens fa enfocar (múscul ciliar) pot quedar espasmat, provocant dolor fronto ocular o una simulació de miopia.


Per evitar que aquest múscul pateixi hem de mirar algun objecte llunyà durant uns 20 segons cada 20 minuts. Aquesta acció fa relaxar i pot evitar el dolor molest.


No oblidis revisar la teva visió cada any, i si no ho has fet després del confinament no dubtis en demanar cita en qualssevol de les nostres 7 òptiques a Barcelona!

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.