Consells per protegir els teus ulls a l'estiu

15 de març de 2022

S'apropen els dies de sol i l'estiu, època la qual està plena de perills pels teus ulls: productes químics per a la piscina, heura verinosa, focs artificials, etc. No obstant això, no cal que et quedis tancat a casa. Aquí t'exposem alguns consells de protecció ocular durant l'estiu per gaudir al màxim de tota la diversió:

  • Protegeix els teus ulls dels raigs ultraviolats

Alguna vegada has tingut una vermella i dolorosa cremada solar? Doncs imagina't aquesta cremada en els teus còrnies. És el que passa si no et protegeixes els ulls contra els forts raigs del sol estiuenc amb un bon parell d'ulleres de sol. No tenen perquè ser molt fosques ni massa clares. Només assegura't que estan homologades per bloquejar tant els raigs UVB com els UVA. Tot i que no substitueixen les ulleres de sol, hi ha una protecció complementària: existeixen les lents de contacte amb bloqueig UV, que també s'encarreguen de protegir dels perillosos raigs UV.

  • No t'oblidis de les ulleres protectores

La protecció ocular no és només per a soldadors i obrers de la construcció. Si tens un bon parell d'ulleres protectores per a realitzar les típiques activitats estiuenques, com arreglar el jardí, algunes tasques de millora de la casa o els esports de pilota, pots evitar greus lesions oculars. En el cas que estiguis pensant que aquestes ulleres van a protegir-te dels focs artificials a qualsevol distància, sempre la millor protecció és veure'ls a una distància prudencial.

  • Si cou, renta't els ulls

No són poques les cremes, esprais i productes químics que poden entrar-als ulls durant l'estiu. Els protectors solars són fantàstics per a la pell però no per als ulls; per això, tria els que són resistents a l'aigua perquè no es corrin amb la suor o al nedar. No oblidis rentar-te les mans després d'aplicar el protector solar i abans de tocar les lents de contacte. L'heura, el roure i el zumaque verinosos produeixen olis que són molt irritants per als ulls i requereixen que siguin rentats immediatament amb aigua neta. Renta't també els ulls si entren en contacte amb productes químics per a la piscina, repel·lents d'insectes o aigua de llacs i embassaments sense tractar.

L'estiu és un moment de l'any fantàstic, segueix aquests consells de protecció ocular per així poder gaudir al màxim del sol.

Últimes entrades

Nou horari dissabtes

Armand Òptics ha decidit actualitzar els seus horaris dissabtes

Protegeix els teus ulls del sol.

Per protegir els ulls del sol, aquí tens alguns consells: Recorda que és important protegir […]

Miopia Infantil

Si el teu fill té miopia, no et preocupis, el més important és corregir-la i
evitar que vagi a més.