5 consells per tenir cura de la teva salud visual.

15 de març de 2022

La visió és el sentit més valorat per un 85% de la població, en canvi, les dades de salut visual no reflecteixen aquest interès. Dues de cada deu persones a España no s’han revisat mai la vista i més de la meitat no ho fan regularment.

Avui la vista encara ha cobrat més importància per la intrusió de la tecnologia i el paper importantíssim que juga en el nostre dia a dia. Per això, et proposem 5 súper consells per a tenir cura de la teva vista i que estigui sana per molts anys:

  1. El més important és mantenir a ratlla l’agudesa visual.

Aquesta en diu com de bé hi veiem i si necessitem o no correcció. No utilitzar la correcció adequada pot empitjorar els problemes visuals. Acudeix cada any al teu òptic optometrista per a tenir controlada la graduació i prevenir altres malalties.

2. Mantén una alimentació sana.

Un dieta rica en vitamines A, C i E, omegues i minerals ajudaran a que la nostra vista es mantingui sana, prevenint afectacions tan greus con la

3. Controla l’ús de les pantalles.

Aquesta part potser es mereix un article sencer però a grans trets, no oblidis:

  • Regular l’ús de les pantalles.
  • Guarda la distancia de seguretat.
  • Usa protecció contra la llum blava nociva, tan si necessites ulleres om si no.
  • Regula bé la intensitat de la llum i el contrast de la pantalla per a eliminar reflexes que dificultin la visió.
  • Utilitza sempre les pantalles amb una bona il·luminació ambiental, mai a les fosques. A poder ser la llum natural és la millor.
  • Descansa, aplica la regla del 20/20/20. Para cada 20 minuts per mirar de lluny 20 segons, així els teus ulls fan un petit kit-kat.

4. Utilitza sempre la protecció solar.

Ho has escoltat mil vegades però tan a l’hivern com a l’estiu, si estàs exposat al sol, utilitza ulleres protectores. Els raigs UV no fan vacances, sempre hi són,.

5. Mantén els teus ulls hidratats i nets.

És molt important que si notes que tens els ulls secs visitis al teu òptic optometrista per a que pugui valorar el teu cas i recomanar-te quina llàgrima natural necessites. La síndrome de l’ull sec a fecta a més del 50% de la població i si no es tracta adequadament pot causar ferides a la còrnia i símptomes molt molestos. D’altra banda, has de saber que els ulls també es netegen, com les dents. Si treballes en ambients polsosos o et maquilles habitualment, utilitza productes específics per a fer la teva higiene ocular diària. Veuràs com disminueixen les molèsties i prevens infeccions.

Podríem continuar amb una llarga llista de consells però per començar, amb aquest 5, pots assegurar-te una bona visió: nítida i lliure de malalties. Si realment és important per a tu, dona-li la importància que es mereix.

Feliç #diadelavisio2021!

Últimes entrades

¡Llancem el nostre nou spot a TV3! Descobreix la visió perfecta amb Armand Òptics

Estem emocionats de compartir que el nostre nou spot ja està a TV3! A Armand […]

MASUNAGA 1905, Ulleres graduades i de sol úniques a Barcelona

Ara pots gaudir de la qualitat i exclusivitat de les ulleres Masunaga a Armand Òptics, de l'av. Diagonal, 383 de Barcelona

Ulleres per vista cansada Kodak

Màxima lleugeresa amb tota la tècnica. Ulleres per veure millor Des de la seva fundació […]