fbpx
Site preloader
Armand Òptics

Preguntes Freqüents

Lents de contacte

Hi ha lents de contacte progressives?

Són un tipus de lent de contacte multifocal dissenyades per incloure diverses graduacions en una única lent. D’aquesta manera, les lents de contacte poden enfocar tant de lluny com de prop sense necessitat de canviar-les, de manera que aquelles persones amb problemes de visió com presbícia, miopia, hipermetropia o astigmatisme, poden utilitzar lents de contacte progressives per aconseguir la visió perfecta.

Les lents de contacte progressives es troben en diversos materials, pel que ens trobarem amb materials més durs i altres més tous, com ara la silicona. també hem de saber que poden adquirir-se de forma diària, mensual o anual, com les lents de contacte normals.

Com funcionen les lents de contacte progressives?

Aquestes lents de contacte funcionen diferent depenent del tipus de disseny que portin les mateixes. D’aquesta manera, i de forma més general, podem classificar-les en dos grups:

Disseny de visió de forma alterna: aquelles que alberguen dues graduacions diferents, per visions de lluny i de prop. Així, la graduació a la lentilla és diferent segons es miri cap amunt o cap avall.

Disseny de visió de forma simultània: en aquest disseny, les lents de contacte tenen graduacions diferents en les dues lents simultàniament. Aquest tipus és el més usat, ja que el cervell pot distingir entre graduacions i aprèn a seleccionar la millor imatge en funció de si està més o menys lluny o prop.

Aquest tipus de lents de contacte cada vegada està més en auge, ja que permet a les persones amb diferents graduacions o problemes en la visió adaptar la mateixa a les circumstàncies i ens evita haver de portar amb nosaltres diversos parells d’ulleres.

Com col.locar les lents de contacte de forma correcte

Quan ens vam decidir a fer servir lents de contacte, moltes persones temen el moment de col·locar-, altres desisteixen i tornen a les seves ulleres i altres decideixen operar-se i oblidar-se d’aquests temes.

Perquè no temes el moment de posar-te-, et deixem aquests passos a seguir per posar-se les lents de contacte sigui un procés ràpid i senzill:

 • Busca una superfície neta i estable on tinguis un bon mirall per mirar-te, com ara la cambra de bany. Busca una tovallola neta i sense fils i agafa les teves lents de contacte i el líquid per preservar-les.
 • Renta’t les mans amb sabó, esbandeix bé i asseca’t amb la tovallola que has portat. Si et vas a maquillar, és millor que ho facis un cop t’hagis posat les lents de contacte.
 • Obre el portador de lents de contacte amb cura perquè no caiguin. Agafa una de les lents de contacte i col·loca-la en el palmell de la mà i tira-li un rajolí del líquid per hidratar-la. Presta especial atenció al fet que la mateixa no estigui del revés, ja que si no al posar-te-pots danyar-a més de que notaràs una gran molèstia.
 • Posa la lentilla al dit índex de la mà que et sigui més còmoda. Amb l’índex de la mà lliure, eleva la parpella superior de l’ull on vagis a posar-te la lentilla. Amb el dit cor de la mà on tens la lent de contacte, baixa la parpella inferior per acabar d’obrir l’ull i sigui més còmode posar la lentilla.
 • Mira una mica cap amunt i comença a apropar la lentilla a l’ull intentant no parpellejar. Amb cura diposita-en el mateix i tanca l’ull, parpelleja un parell de vegades o tres i tindràs la lentilla perfectament col·locada!

Com puc saber quin és el líquid que millor neteja les meves lentilles?

Even Clean és un sistema revolucionari per a la neteja i desinfecció de tot tipus de lents de contacte, especialment indicat per als problemes d’acumulació de dipòsits, problemes d’alèrgies (ja que no porta conservants) i problemes de manipulació de les lents de contacte, doncs es redueix al mínim la manipulació de les lents de contacte reduint les incidències de trencaments.

Em pica o cou l'ull sovint. Es un problema de les meves lentilles o dels líquidas per netejar-les?

A vegades, la picos pot ser deguda a una incorrecta adaptació de les lentilles, però pot ser degut també a una inadeqüadaneteja , ja que la incidència de dipòsits a les lents de contacte produeix irritació i picor ocular. La incidèncis de dipòsits a les lentilles es pot arreglar amb Cleaning Drops, una llàgrima artificial que, gràcies a la seva espcial formulació, elimina els dipòsits que es van formant durant el dia a la lent de contacte, a la vegada que ajuda a mantenir la seva hidratació i lubricació sense necessitat de treure´s les lents.

Quins productes són millors per cada tipus de lentilla?

Igual que prestem una especial cura als nostres ulls, també hem prestar-los als elements que utilitzem per tenir una correcta visió: ulleres o lents de contacte.

En el cas que utilitzem lents de contacte (lentilles), per a cada tipus de lent, cal utilitzar una solució líquida diferent, ja que, cada solució necessita d’un diferent cura:

 • Per a les lents de contacte toves, d’ús prolongat o un sol ús, el líquid que més s’utilitza és la solució única. S’aconsegueix una neteja senzilla i còmoda, netejant, aclarint i conservant les mateixes. Per a això, la manera d’ocupació que hem de realitzar és: quan ens llevem la lent de contacte al palmell de la mà, tirem la solució sobre ella i freguem amb el tou del dit per netejar-la, tornem a tirar la solució, aclarint i guardant al lentillero submergides en la mateixa solució.
 • En lents de contacte dures o poroses és necessari la utilització de 2 líquids: un sabó netejador i un condicionador per guardar i conservar.
 • D’altra banda, hi ha la llàgrima artificial. Gràcies a la qual, podem alleujar la sensació de sequedat a l’ull amb el seu ús, ocasionat per trobar-nos en ambients amb molt de fum, amb aire condicionat, etc. o pel propi ull. Aquesta es pot aplicar directament sobre la lentilla a l’ull o ja un cop llevada la lent de contacte.

Milloren els líquids la vida de les lentilles?

Es clar que si. És important mantenir les lents de contacte tan netes i hidratades com el primer dia, per això és imprencisdible fer una bona elecció del líquid de manteniment.

Cada quant s'han de netejar les lentilles?

És molt important mantenir la correcta higiene de les lents de contacte, ja que es un element extern que entra en contacte directe amb la superfície de l’ull; per aquest motiu, es recomana mínim una neteja diària de les lents.

Hi ha lentilles de colors?

Ets dels que sempre has volgut tenir els ulls de color mel? O dels que creus que un altre color d’ulls et establiria millor? Actualment això no és cap problema perquè les lents de contacte de colors estan a l’ordre del dia. En un altre post us parlem dels tipus de lents de contacte i de les seves característiques, avui farem el mateix però amb les de colors.

Si el que estàs buscant és un canvi radical, la millor opció són les lents opaques. Aconsegueixen transformar els ulls foscos en tonalitats molt més clares sense rastres de barreja de color, ja que aconsegueixen cobrir la totalitat de l’ombra de l’iris.

Per contra, si la teva intenció únicament és la de modificar lleugerament el to dels teus ulls, pots optar per les lents intensificadores, la funció és exactament aquesta. Les intensificadores aportaran un toc de llum extra si tens els ulls clars i un bonic brillantor per a aquells d’ulls foscos.

A més, cal tenir en compte que les lents de contacte de colors, com les normals, poden ser diàries o mensuals, toves o dures, graduades o sense graduació … i en aquest cas, ¡de tots els tipus de colors que puguis imaginar! Fins i tot n’hi ha vermelles o de lleopard, com a complement per als propers carnavals.

Tot el mon pot utilitzar lentilles?

Qualsevol persona que tingui els ulls sans pot utilitzar lents de contacte, només cal trovar la combinació de lents i líquids que millor s’ajustin a les seves necessitats.

Com se quina lentilla s'adapta millor al meu problema visual?

La millor manera de saber quines lentilles s’adapta millor a un problema visual és consultar al seu especialista de la visió, recordant que tan important és triar be entre la lentilla com el líquid per la seva neteja i manteniment.

Ulleres

Què haig de tenir en compte quan compro unes ulleres de sol?

 • Buena protección: Es lo más importante. Se debe escoger un cristal de buena calidad óptica que frene el paso de la rayos del sol. Unas buenas gafas deben tener un filtro que absorba por lo menos un 75%de la luz visible y bloquee toda la luz ultravioleta.
 • Gafas sin edad: Las gafas de sol deben ser una herramienta de protección desde edad temprana hasta la vejez, ya que su objetivo es prevenir alteraciones como la conjuntivitis o la queratitis.
 • El color de la lente: Aunque parezca una función únicamente estética, pocos conocen que el color de la lente también tiene una finalidad práctica. Por ejemplo, las lentes más oscuras son recomendables para los miopes.
 • Gafas para todo el año: Solemos usarlas en verano debido a la exposición al sol, sin embargo, su uso debe prolongarse durante todo el año porque estamos expuestos al sol, con mayor o menor intensidad, siempre.
 • Responsabilidad en el uso: Debemos protegerlas siempre con una funda para que no se estropeen y dejen de cumplir su función protectora. También es recomendable no dejarlas demasiado tiempo al sol, ya que tanto las lentes como las monturas pueden deformarse y esto afecta a la visión.
 • La montura: Sobre todo en verano es recomendable que sea una montura ligera que ni apriete ni pese para evitar las marcas en la nariz por la presión o que se produzcan rozaduras con el sudor.

Com puc netejar les meves ulleres?

 • Amb una camussa de microfibra que adjuntem sempre amb les ulleres. Si tenen major brutícia, el millor és rentar-les amb aigua, sabó neutre i assecar sempre amb la camussa.

Puc fer esport amb les ulleres?

Sí. Recomanem l’ús d’una banda per a una millor subjecció de les ulleres durant l’activitat esportiva. També hi ulleres especials per a practicar esports de contacte, natació, bàsquet, ciclisme, etc. Una altra opció molt recomanable és l’ús de lents de contacte.

Que passa si no m'adapto a les meves lents?

 Tens un període de prova de 90 dies per adaptar-te a les seves noves ulleres o lents de contacte.

Estic moltes hores treballant amb l'ordinador, hi ha alguna cosa adequada per a la meva vista?

Els ordenadors emeten llum blava, necessària per al nostre organisme però nociva en grans quantitats. Us recomanem l’ús d’una ullera que incorpori un filtre de la llum blava, notarà millora al final de la seva jornada laboral.

Com se quines ulleres em queden millor?

Els nostres empleats en contínua formació, l’assessoraran per trobar la millor solució òptica i estètica que s’adapti millor a la seva fisonomia.

Puc graduar les meves ulleres de sol?

Sí, actualment hi ha una gran varietat de lents que permeten graduar fins i tot les muntures més extremes.

Totes les ulleres de sol són aptes per a la conducció?

No totes les ulleres de sol són aptes per a la conducció. Et donem una sèrie de consells que has de tenir en compte per quan decideixis comprar-te unes ulleres la funció sigui pal·liar els enlluernaments del sol a l’hora de conduir.

Hi ha cinc classes d’ulleres de sol atenent al filtre solar (de 0 a 4), sent recomanable que el color dels vidres sempre siguin el més natural possible, és a dir, tonalitats grises, blaves o marrons. D’aquesta manera s’evita més la confusió i desvirtuació dels senyals de trànsit, semàfors o indicadors d’altres cotxes:

 • De filtre solar 4, amb més del 92% d’absorció de raigs ultraviolats (UV), són les recomanades per sortir a navegar o per la neu, però mai aptes per a la conducció.
 • Filtre solar març absorbeixen el 82 al 91%, i són idònies per als dies amb molt de sol d’estiu o les zones d’alta muntanya o platja.
 • En canvi, les de filtre solar 2 absorbeixen entre el 82 i el 56% d’UV, resultant perfectes per dies assolellats a la tardor i hivern, amb llum moderada i un sol no tan fort, ni tan directe.
 • Finalment, les de protecció 1 i 0, absorbint un índex menor al 56%, estan dissenyades per a dies ennuvolats o de lluminositat baixa.

Que haig de fer per mantenir les meves ulleres en bon estat?

Si ets dels que porta ulleres us anem a explicar en aquest post uns truquets per tenir les teves ulleres sempre perfectes.

 • La millor neteja per a les nostres ulleres és “fregar” amb aigua i sabó, se’ns quedaran els vidres sense cap taca i lluents. Amb una goteta de sabó i una mica d’aigua, passant suaument el dit per cada vidre serà suficient.
 • Per assecar les ulleres el millor és utilitzar teles amb teixit de cotó o textura de llençol antiga. Amb això aconseguirem que no quedi cap rastre de pols o partícules en els nostres vidres
 • Utilitza les dues mans per treure’t les ulleres. Si fem servir només una de les dues mans per treure’ns les ulleres aconseguirem que la patilla es vagi deformant i obrint.
 • No ens oblidem de la funda de les ulleres! És fonamental per a la cura de les nostres ulleres i evitar d’aquesta manera que puguin patir algun accident.
 • Va un cop l’any, almenys, a l’òptica a “passar-li la ITV” a les ulleres: estrènyer els cargols, l’estat dels vidres, si necessiten un alineat, etc.
 • Evita bafs, com ara el de saunes, el que es forma en cuinar, etc. ja que farà que les ulleres es vagin deformant poc a poc.

Ulleres de realitat virtual?

La realitat virtual porta ja un temps entre nosaltres, és per això que ara comencen a sortir les primeres investigacions al voltant de si és perjudicial per als nostres ulls, sobretot a llarg termini.

Els nostres ulls poden adoptar diferents angles en funció d’on volen apuntar, és a dir, que si volem veure alguna cosa que està lluny miraran cap al front mentre que si volem veure un objecte que està a prop, el seu moviment es creuarà. En la realitat virtual, ja que la pantalla està davant dels nostres ulls, aquests estan contínuament mirant de front, independentment de si l’objecte és a prop o lluny, de manera que els nostres ulls han de treballar molt més per aconseguir un funcionament òptim. Seria semblant a estar davant d’una pantalla que està situada molt a prop la nostra; els esforços de la nostra vista per treballar en aquestes condicions fan que acabi cansada.

L’efecte que produeix la realitat virtual en els nostres ulls no és nociu al principi, però si és agressiu per als mateixos, de manera que us aconsellem que prengueu descansos de tant en tant perquè la vista es relaxi i pugui enfocar a altres distàncies. Els descansos seran molt positius també per a aquells que us de mal de cap l’ús continu d’aquesta tecnologia.

Audífons

Què haig de tenir en compte si és el primer audífon que em poso?

La majoria de les persones amb hipoacúsia esperen massa temps abans d’adaptar audiòfons, tant que sovint han oblidat com és tenir una audició normal. Aquesta és la raó per la qual les veus o els sorolls del trànsit poden semblar molt forts quan s’utilitza un audiòfon per primera vegada.

A continuació es mostren 6 bons consells per als usuaris que utilitzen audiòfons per primera vegada:
• No compari els audiòfons amb ulleres: quan utilitzi ulleres per primera vegada, vostè notarà la diferència immediatament, però amb audiòfons que ha de acostumar-se a sentir diferent.
• Practiqui per ser un bon usuari d’audiòfons: això vol dir que vostè ha de seguir amb el vostre audiòfon i no deixar-ho de banda encara que al principi li resulti difícil. Vostè pot recolzar-se en el seu audioprotesista i explicar-li els problemes als quals s’està enfrontant. Com més li digui sobre la seva experiència en l’ús d’audiòfons, més el podran ajudar.
• Penseu en la adaptació als audiòfons com un procés continu: quan vostè es familiaritzi amb l’audiòfon, pot dir-li al audioprotetista si un determinat so sembla massa a prop seu o, per contra, resulta llunyà. El audioprotesista pot llavors concentrar-se en un ajust fi dels audiòfons amb més precisió, el que fa que funcionin millor per al seu gust personal.
• Entengui el factor psicològic: l’ús d’audiòfons per primera vegada, és també un procés psicològic marcat per les expectatives de l’usuari. És una bona idea parlar amb l’audioprotesista o l’equip del centre auditiu sobre les seves expectatives i la seva experiència.
• Estableixi el seu objectiu personal i un pla d’acció: cal tenir en compte les diferents expectatives en determinats períodes de la seva vida i del temps que porti amb els seus audiòfons. Penseu que es tracta d’un procés i de complir cada dia amb els seus objectius com a usuari el portarà a un nivell de qualitat de vida superior. Això serà de gran ajuda per a vostè mentre vostè s’acostuma als seus audiòfons – tant física com mentalment.
• Parli amb altres persones que pateixen de problemes d’audició i que utilitzen audiòfons: els beneficis són dobles; el més probable és que tinguin experiències vàlides per a vostè, ia més vostè se sentirà alleujat en compartir les seves inquietuds personals.

Quant duren les piles?

Depèn de la potència a la que està programat i de les hores al dia que el fan servir. La mitja és una setmana però en funció de lo anterior pot ser entre 4 i 15 dies. Es recomanable obrir el porta piles perquè no funcioni de nit

Quant dura un audífon?

De mitja uns 6 anys

Perque escolto però no entenc?

Igual que a la vista hi ha la “presbícia” o “vista cansada” en audiologia trobem la “presbiacúsia”, totes dues, tant en vista com a sentit, causades per l’edat. Mentre a la vista a partir dels 40 anys podem tenir símptomes de la seva aparició, a l’orella és a partir dels 55 a 60 anys quan vam començar a presentar-los.

La presbiacúsia està originada per una degeneració de cèl·lules ciliades presents a la còclea que són les encarregades de transmetre l’impuls nerviós al cervell, perquè aquest, interpreti les ones sonores que arriben a ell. Les primeres cèl·lules en degenerar són les que s’associen a les freqüències agudes, després a les mitjanes i finalment a les greus, d’aquí la corba típica en una pèrdua auditiva.

Els sorolls s’associen a les freqüències greus i si afegim una pèrdua auditiva que ens impedeixi un correcte enteniment de la paraula és quan “sentim però no entenem”, més accentuat lògicament en aquests ambients sorollosos.

Com puc notar que estic perdent audició?

Em costa entendre, faig repetir les coses, poso la TV massa alta, sento sorolls, només entenc bé quan estic a un lloc silenciós.

Per que em pita constantment el audífon?

Normalment es realimenta per que el pacient te obstrucció o tap de cera. També pot ser en cas de intraauriculars o motllos clàssics que hagin quedat petits per el conducte (creix tota la vida). En aparells d’adaptació oberta pot ser que calgui una tulipa més oclusiva. Aparells que presenten fisures a la carcasa també poden realimentar.

Què son el tinnitus o acúfens?

El Tinnitus o acúfens és una experiència subjectiva: se sent so quan no es presenta un so físic extern.

Hi ha moltes causa que l’originen, de fet, qualsevol patologia de l’orella pot portar com a símptoma associat. Les patologies que poden causar-van, des d’una superproducció de cera a l’orella fins a l’existència de tumors acústics, passant per les conegudes i patides infeccions de oído.Una de les causes més comunes és l’exposició a sons excessivament forts a la feina (músics , pilots, fusters …) o en el lleure (caça, discoteques ….). També hi ha causes no associades a cau d’orella com un trauma al cap, trastorns de cervicals o de mandíbula., malalties cardiovasculars, al·lèrgies, problemes de tiroides o degeneració de els ossos de l’orella mitjana. És important tenir en compte que més de 200 fàrmacs receptats i no receptats tenen el tinnitus com a efecte secundari.
En molts casos el Tinnitus està associat a una pèrdua d’audició i s’identifica com un to de so alt a la regió de la pèrdua auditiva, tot i així, es donen molts casos d’Tinnitus sense pèrdua auditiva.
A l’patir Tinnitus o com a mesura preventiva perquè no aparegui, s’ha d’evitar:

 • Sorolls forts
 • Ingesta d’alcohol o drogues
 • La cafeïna
 • La nicotina
 • Medicaments ototòxics que afectin aquests acúfens
 • Estrès

Per establir un tractament s’ha de visitar l’otorino perquè determini si hi ha una condició mèdica causant del Tinnitus i poder-lo determinar.
Entre els tractaments possibles per al Tinnitus trobem:

 • Aparells auditius d’amplificació (audiòfons)
 • Simuladors i generadors de soroll per acúfens
 • Teràpia de reentrenament de Tinnitus
 • Fàrmacs (vasodilatadors, anticonvulsius, tranquil·litzants …)
 • Tractament dental
 • Implants coclears
 • Teràpia cognoscitiva
 • Altres (hipnosi, acupuntura, naturoterápia, quiropràctica ….)

Per finalitzar, recordar, que el Tinnitus no causa pèrdua d’audició i una pèrdua auditiva no causa Tinnitus, independentment que en alguns casos vagin associats.

Quan val la reparació d'un audífon i quan triga?

De manera orientativa pot costar uns 130 € i 130 € en cas d’haver de canviar la carcassa. De mitjana pot tardar uns 15 dies

Quins tipus d'audífons hi ha?

En l’actualitat, al mercat hi ha una àmplia gamma d’audiòfons per a tot tipus de pèrdua auditiva. Es poden trobar en molts estils, mides i colors diferents. No obstant això, els audioprotesistes estableixen la diferència entre els audiòfons a mida (que porten al conducte auditiu) i els audiòfons retroauriculars. Seguint sempre els consells del audioprotesista, els pacients podran triar el dispositiu idoni en funció de les seves necessitats auditives, el seu pressupost, el seu estil de vida i els seus gustos.

 • Modelos intrauriculars a mida: Aquests models es fan a mida segons la forma del conducte auditiu per aconseguir els majors beneficis i el màxim confort. Disponibles en una àmplia gamma de tons de pell, passen totalment inadvertits sense que això els resti eficàcia i estan dissenyats per a una àmplia gamma de pèrdues auditives. El nano és el model a mida més petit disponible i proporciona l’últim en discreció. Tots els models a mida estan disponibles en una versió potent per pèrdues auditives severes.
 • Models retroauriculars (BTE): Els models retroauriculars poden quedar còmodament ocults després de l’orella i estan disponibles per a tots els nivells de rendiment que busqui. Hi ha una gran selecció de dispositius retroauriculars que inclou dissenys petits i amb estil, i que cobreix el rang complet de pèrdues auditives de lleus a severes.   Aquests dispositius proporcionen una gamma d’auriculars que ofereixen el màxim confort. Per a les pèrdues més greus, les versions potents ofereixen un disseny fi, d’aspecte molt atractiu, combinat amb el màxim rendiment i flexibilitat. També estan disponibles els models resistents a l’aigua i a la pols per a la seva completa tranquil·litat.

Es poden provar abans de comprar?

Si, 20 dies, si volen provar un intracanal a mida hi ha un cost mínim de 70€ / aparell

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies